RSS

Panzanella

28 May

Panzanella is ‘n Italiaanse slaai met brood as hoofspeler.  Maar nie sommer enige brood nie, nee, dit moet al so 3 dae of wat, oud wees.  Die beste hiervoor is ‘n ciabatta.

Sny die brood in dik snye, en verwyder die korsies.  Sny nou in blokke – enigiets van die grootte van ‘n dobbelsteen tot die grootte van ‘n Melrose kasie.

panzanellaNeem ‘n bak, halveer ‘n knoffelhuisie, en vryf die kante en die bodem vurig met die knoffel.  Moenie skaam wees met die aksie nie, dit sal proe asof jy afskeepwerk gedoen het!

Sprinkel koue water oor die brood – genoeg om hulle klam te maak.  Nie te nat nie, daar word nie met die brood visgevang nie.

Neem ‘n lekker ryp tamatie, en sny haar ook in kleinerige blokkies.  Doen dieselfde met ‘n geel peper (yellow peper).

Skil ‘n komkommer en sny in blokkies.  Kap ‘n kwart slaai ui fyn (jy mag dit uitlos).

Neem ‘n pakkie van tannie Ina Paarman se songedroogde tamaties, sny die tamaties in kwarte, en hou die sous.

Gooi die brood in die bak, gevolg deur die tamatie, komkommer, geel peper, en ui.

Gooi die songedroogde tamaties in, gevolg deur die sous in die pakkie – bo-oor die inhoud van die bak.

Krummel feta bo-oor, gevolg deur ‘n goeie klompie olyf olie.

Meng deur, trek kleefplastiek oor, en verkoel in die yskas vir ten minste 30 minute.

Hierdie gereg raak lekkerder hoe langer dit staan.

Eet dit alleen, of bedien dit by braaivleis.

Voorwaar ‘n goeie idee deur die Italjaners.  Moenie ou brood skeef aankyk nie, hierdie resep leer jou om te mors is ‘n sonde!

 
1 Kommentaar

Posted by op Mei 28, 2009 in Lekker maklike kos

 

One response to “Panzanella

  1. Krista

    Mei 29, 2009 at 5:52 vm

    Hmmmmmm, klink lekker!

     

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Change )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Change )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Change )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: