RSS

Beesvleis gebak

13 Apr

Vriend Marius Maritz ini dorp anderkant die berge, het een Sondag met sorg die resep voorberei.  Maar Skoor vat graag kortpaaie, daarom sit ek my weergawe hier neer – roer jou litte, sit af winkel toe, en maak jou mense glimlag vanaand!

Jy koop ‘n stuk beef roast.  Neem ‘n skerp mes, en maak hom ekstra skerp, en sny dun skywe van die homp af.  Hoe dunner, hoe beter.  Kry daai moerhamertjie agter in die laai uit, daai waarmee ons mense in die 80’s so ewe al wat vleis is, pap gekap het, en moker elke bladsy vleis tot dit ‘n groter bladsy is.  Ja, dis die meat tenderizer hamer.  En as jy joune al weggemaak het, gebruik ‘n kleinbordjie se kant, en kap vriend, kap!

Sny ‘n groot ui in ringe.  Neem ‘n oondskottel en bespuit haar met daai nie-vassit-spuit, en pak die uieringe onder-in.  Sit ‘n enkel laag vleis bladsye bo-op die uie, en gee sout en peper na smaak.

Sny ‘n bakkie sampioene in rowwe skywe, en gooi oor die eerste laag vleis, gevolg deur nog ‘n laag vleis bladsye (sout en peper weer)

Dreineer ‘n blik gekapte tamaties, en bou die volgende laag daarmee.  As jou oondbak hoog is, kan jy lekker speel met groen, geel en rooi pepers ook.  Solank jy die vleis sout en peper gee.  En chillievlokkies as jy lus het vir vurigheid.

Bedek die bak met tinfoelie, en druk in ‘n 200 grade celcius oond.  Myne het die eerste 2 ure buite in die bakoond deurgebring, wat dit een hemelse geur besorg het, maar die gewone oond sal ook werk.

Maak nou ‘n witsous terwyl die oond met die kos toor.  Na ‘n uur gooi jy die witsous oor die gereg, en laat ‘n hoekie van die tinfoelie opgelig, sodat die oortollige vloeistof pad uit kan kry.  Draai die oond af na 180 grade celcius.

Vir die derde uur kan jy die gereg se tinfoelie jas afhaal, en hom dophou dat hy nie verbrand nie.

Bedien met ‘n vars slaai.  Kraakvars.  En as daar more oorskiet is, eet dit koud!

 
Lewer kommentaar

Posted by op April 13, 2011 in Lekker maklike kos

 

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Change )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Change )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Change )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: