RSS

Steak. Biefstuk. Geen grappies.

29 Nov

Ek gaan dit een keer hier neertik, en jy kan daarmee maak wat jy wil.steak_1718547b-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwZwVSIA7rSIkPn18jgFKEo0.jpg

Jy neem jou sirloin, rump, t-bone, fillet of club en gooi dit in ‘n ziplock sakkie. Van daai wat kan toe zirts.

Dan vat jy ‘n suurlemoen, sny in 2 en druk die sap in die sakkie, met ook soveel olyf olie.

Beduie die vleis in die sak die sap en olie, en gaan gooi in die yskas as jy meeste van die lug uit die sak het, en hom weer stewig toe het.

3 dae. 3 dae minimum. 5 dae is beter. Draai elke dag daai steak in die yskas.  Laat die olie en suurlemoen lekker dans.

Haal uit 2 ure voor jy braai – maak hom kamer temperatuur.  Gooi daai steak op WARM kole. Medium – 5 minute ONAANGERAAK een kant, wyl anderkant sy sout en peper kry, dan 5 minute onaangeraak die ander kant, wyl die gat-in-die-lug kant gesoutenpeper word. 

3 minute weer terug op die duskant, 2 minute op die ander kant, en haal af om vir 5 minute te rus.grilled-marinated-flank-steak-horiz-640.jpg

Jou medium to rare – 3 minute per kant warm kole en moenie met die knyptang rondspeel en die vleis druk en streel of lig en skuif nie. Loop speel met jouself as jy verveeld is. Skaak of solitaire of so.

En as die vlamme onder sy ribbes kom sizzle, dans ‘n dans my maat – dis nou eers lekker as hy so braai – dan maak jy jou buurman genadeloos jaloers.  En die vetjies raak so krisp…

Vertel my of dit lekker was met die groen slaai wat jy jou maat laat maak het wyl jy sweet om die vuur!

Ter nagedagtenis:  moet nou in jimmilsnaam nie met allerhande steak souse en twak loop neuk by die vleis nie. Dit kan jy doen as jy gaan uiteet en die donkievleis wil verdoesel. Jy het mos bees gekoop, eet hom van sy ma af. 

 
4 Kommentaar

Posted by op November 29, 2016 in Lekker maklike kos

 

4 responses to “Steak. Biefstuk. Geen grappies.

  1. poerdez

    November 29, 2016 at 3:15 nm

    Lekker!!

     
  2. nvdw1809

    November 29, 2016 at 5:20 nm

    Man maar dit klink lekker. Gaan hom definitief probeer!

     
  3. Charl Marais

    November 30, 2016 at 7:45 vm

    Sies. Maak jy my nou so honger en ek moet VYF dae wag voor ek dit kan eet. Dink ek gaan ‘n jalapeno saam in daai sakkie sit.

     
  4. Skoor

    November 30, 2016 at 8:13 vm

    More Charl. Dis die geheim – tydsaam. In my yskas le ‘n gemsbok fillet onder rooiwyn en toorgoed – 4 weke en dan kan ek hom hang – ‘n heilsame italjaanse bresaola aan’t kom.

    En dan is daar die steaks vir vanaand! Verseker ‘n jala, maar dan ‘n vars huisie knoffel ook ingerasper. Mensig.

    Geniet hom nvdw1809!!!

     

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Change )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Change )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Change )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: